Evangelische kerk Diksmuide

Tekstvak: De zondagschool is de samenkomst voor kinderen tot 12j.
Zij komen samen op zondagmorgen Na het zingen van lofprijsliederen.
Tijdens hun samenkomst krijgen ze Bijbelstudie. Dit gebeurt meestal door middel van verhalen.
Zodat ze op jonge leeftijd al mogen leren wie God is, wat Jezus voor ons gedaan heeft en
wat de heilige Geest doet in je leven.
Na de studie mogen ze zich creatief bezig houden met een knutselwerkje of kleurplaat.
Het gebeurt ook wel eens dat ze spelletjes spelen.
En als het heel mooi weer gaan ze soms naar het speelpleintje dat in de buurt ligt.
Dit alles gebeurt wordt in goede banen geleid door een fantastisch team.
Tekstvak: De vrouwen komen samen zonder de mannen.
Meestal gebeurt dit op dinsdagvoormiddag om 9u45 bij één van de vrouwen thuis.
Tijdens de tijd dat ze samenkomen hebben ze studies die meer gericht zijn voor vrouwen.
Dat gebeurt soms door iets wat er iemand heeft aangesproken tijdens zijn persoonlijke tijd met God.
Of door een bepaald artikel die gelezen werd of via een bepaald boek dat ze dan samen doornemen.
Bij die vrouwensamenkomsten is er ook tijd voor elkaar.
Als ze met bepaalde vragen zitten of een probleem hebben met de kinderen of wat dan ook,
dan wordt er ook geluisterd naar elkaar en bemoedigen ze elkaar en steunen ze elkaar,
door gebed, door raad te geven.
Dit alles gebeurt in een losse sfeer terwijl ze een kop koffie of iets fris drinken.
Als je zin hebt om eens te komen neem contact op via de contact pagina.
Tekstvak: De mannen komen samen zonder de vrouwen.
En dit op donderdag om de twee weken om 20u. Meestal in de kerk, maar soms bij iemand thuis.
En bij de mannen gaat het er op ongeveer dezelfde manier aan toe als bij de vrouwen.
Soms bereid er iemand een studie voor of behandelen we vragen
over iets dat we in de Bijbel gelezen hebben.
Of bespreken we iets dat ons aangesproken heeft.
Maar net zoals bij de vrouwen zijn we er ook voor elkaar en luisteren we naar elkaars problemen en
bidden we ook voor elkaar.
En dit alles gebeurt ook in een losse sfeer met een kop koffie of iets fris .
Als je zin hebt om eens te komen neem contact op via de contact pagina.
Tekstvak: Als kerk hebben we ook een tijd van lofprijs en bidden.
Dit gaat ook door op een donderdagavond om 20u. Ofwel in de kerk of bij iemand thuis.
De bedoeling van deze tijd is dat we deze avond verdelen met een tijd van zingen en een tijd van gebed.
We beginnen met het zingen van een paar liederen, dan nemen we tijd voor gebed, zo wisselen we lofprijs en gebed af.
Als we tijd van gebed hebben bidden we niet voor van alles en nog wat, maar bidden we meer specifiek voor bepaalde dingen.
Als je zin hebt om eens te komen neem contact op via de contact pagina
om te weten waar en wanneer het juist doorgaat.